Jdi na obsah Jdi na menu

Rozhovor s Radků Froňkovů, slibnou hráčkou a skvělou holkou

6. 8. 2013

 Rozhovor se smíškem jménem Radka...

 

radka.jpg

 

Takže Radi mám na tebe pár otázek ohledně fotbalu, který jsi před časem začala hrát..

Prozraď nám, jak ses k fotbalu vůbec dostala…

Tak k fotbalu sem se dostala jako malá holka, když sem hrávala fotbal s klukama na ulici. Vždycky jsem ho chtěla hrát, ale možnost hrát za ženy sem dostala až loni.

 

A co tak pozdě, měla jsi jiné koníčky?

Ne, ale nemohla jsem, protože mně to mamka nechtěla povolit. Pak ale svitla naděje, kdy jsme se s holkama ze základky přihlásili do Coca – cola cupu a mamka mi slíbila, že pokud ho vyhrajeme, můžu začít hrát s našimi ženami fotbal.

 

A jak víme, mamka povolila a vy pohár vyhráli…

Jojo, bylo to neskutečné. Probojovali jsme se až do finále, které se hrálo v Praze a tam jsme dokázali ,,urvat“ i poslední výhru a získat tak hlavní cenu, letecký zájezd do Londýna na finále ženského fotbalu.

 

To musel být obrovský zážitek, co se ti na Londýnu nejvíc líbilo?

Tak nejlepší byl zápas na Wembley, kvůli kterému jsme tam jeli. Byl to veliký zážitek vidět známé americké hráčky. Sice jsme je viděli z dálky ale i tak nám to stačilo. Super bylo taky, že jsme mohly vidět i nějaké známé Londýnské památky. Hodně jsme jich viděly sice jenom z autobusu, ale nám to stačilo. Pak jsme ochutnali i jejich nejznámější jídlo fish and chips, které nám moc chutnalo.

 

Jak vůbec probíhal tvůj první trénink za ženy, pamatuješ si ho?

Jo pamatuju si ho moc dobře. Úplně sem se na něho těšila, ale zároveň i bála, jestli se tam se mnů budů holky bavit, ale protože sem tam už většinu holek znala, tak to nebyla taková hrůza, jak sem si myslela. Byl to zrovna takový lehčí trénink, protože už bylo po sezoně, takže jsme jenom hráli fotbálek.

 

A co tvůj post záložnice? Jsi spokojená, nebo jsi chtěla hrávat něco jiného?

Já sem spokojená. Sice se tam dost běhá, ale to mně zas tak moc nevadí. Hrála jsem zálohu i na tom Coca - cola cupu, takže bych byla na jinším postu ztracená. Už sem i párkrát hrála v útoku, ale vždycky jsem se tam motala, takže bych zálohu měnit nechtěla.

 

No ale toho tvého ,,motání“ by mohlo být víc, protože jsi na třetím střeleckém místě s 6 góly, což je skvělé. Moje poslední otázky zní, co rodina? Chodí fandit a povzbuzovat tě?
Jo určitě. Největší podporu mám u taťky, který když može, tak chodí na všechny zápasy, které hráváme doma. Ale podporují mě i další členové rodiny.

 

Děkuji za rozhovor a ať se ti v nové sezóně daří J

Děkuji J

 

coc.jpg

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář